Exact Globe
Exact Globe+
Exact Synergy
Exact Financials
Exact Online
Exact Purchase to Pay

De aanleiding van de update

Digipoort gebruikt PKIoverheid-certificaten voor het ondertekenen en beveiligen van communicatie. Logius heeft op 19 oktober 2022 het certificaat dgp2.procesinfrastructuur.nl vervangen. Sinds dat moment kunt u binnen uw huidige Exact software geen aangifte meer versturen via Digipoort.

Problemen na update

Eerder is geadviseerd om update uit te voeren, zodat u uw aangifte kunt blijven versturen via Digipoort. Helaas hebben wij geconstateerd dat er problemen bleven voorkomen na deze update. Deze problemen met betrekking tot de aangifte worden veroorzaakt doordat:

• Of de certificaten niet zijn geïnstalleerd tijdens de update.
  • Of dat de certificaten op  de achtergrond van de werkstations zijn verwijderd.

Hoe op te lossen

Dit probleem kunt u oplossen door de certificaten opnieuw te installeren op de werkstations die gebruikt worden om de aangiften te versturen. De installatie dient uitgevoerd te worden door uw systeembeheerder.

Indien het probleem na de installatie niet is verholpen, dient u in Systeem > Instellingen > Grootboekinstellingen > Sectie BTW > Veld Digipoort endpoint te kiezen voor de optie ‘dgp.procesinfrastructuur.nl’.

Indien u wenst de installatie door ons uit te laten voeren, dan moet u hiervoor een consultancy aanvraag indienen. Maak een afspraak via planning@advisie.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws, Exact updates en relevante inspiratie in je inbox.